Kompanija Biomed osnovana je u Beogradu 1985. godine. Specijalizovana je za proizvodnju preparata od meda i lekovitog bilja sa ekološki najčistijih područja Srbije.

Recepture Biomedovih proizvoda nastale su još davne 1833. godine. Njih je prikupio i u praksi potvrdio pradeda gospodina Novaka Pečka, generalnog direktora kompanije. Pradeda Marko živeo je u gradiću Rudo, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Bio je uspešan travar i pčelar. Melemima, čajevima i medom lečio je od Instanbula, preko Atine, pa sve do Beča.

U nasleđenim rukopisima iz XIX veka su pored receptura, zabeležene i posete mnogih poznatih ličnosti tog vremena iz Evrope, carske Rusije, Austro-Ugarske. Koristili su prirodne lekove, čajeve i meleme za otklanjanje zdravstvenih tegoba. Danas se uz primenu vrhunske tehnologije proizvode BIOMED-ovi prirodni preparati. Proizvodnja Biomedovih preparata odvija se u skladu sa zahtevima standarda H.A.C.C.P I ISO 9001:2000.

U proizvodnom pogonu Kompanije Biomed rade vrhunski tehnolozi, farmaceuti i naučni radnici. Preparati se redovno kontrolišu u Gradskom zavodu za zaštitu zdravlja. Kompanija Biomed godinama sarađuje sa Institutom za proučavanje lekovitog bilja u Beogradu.

Svi Biomedovi preparati proizvedeni su u skladu sa zahtevima standarda HACCP i ISO 9001:2000. To je preventivni sistem koji osigurava bezbednost hrane tokom proizvodnje. Cilj je dobijanje proizvoda potpuno bezbednog po zdravlje potrošača.

Biomedovi proizvodi se prodaju na svim kontinentima od Amerike do Azije a najširu mrežu distributera ima u Evropi.

Najvažniji pokazatelj uspešnosti kompanije Biomed su zadovoljni korisnici. Preko 8.000.000 preparata prodato je bez ijedne reklamacije.

Kvalitet Biomedovih preparata potvrđuju brojne nagrade. Na II internacionalnom simpozijumu 1993. godine, Biomed 4 proglašen je “kraljem struka” kao najbolji dijetetski preparat. Godine 1994. na međunarodnom simpozijumu u Firenci, Kompanija Biomed izazvala je veliko interesovanje medicinskih stručnjaka iz celog sveta. Još jedan dokaz izuzetnog kvaliteta i efikasnosti je i prisustvo Kompanije Biomed na Sajmu zdrave hrane u londonskoj Olimpiji, jula 1995. godine kao i na istoimenom sajmu u Kuvajtu 1996. godine, gde je dobila priznanja za visok stepen kvaliteta i potpuno prirodan sastav.

Sledeće vredno priznanje Kompaniji Biomed jeste retka deklaracija kvaliteta od engleske firme “Clarenton Limited” iz Londona. Kompanija Biomed je jedna od nekolicine u svetu koja je počastvovana ovim retkim priznanjem.


Zlatna medalja “Arch of Europe” je 25. marta 2002. god. u Frankfurtu dodeljena kompaniji Biomed za kvalitet proizvoda, uspešnost poslovanja i reklamu. Moramo naglasiti da je Kompanija Biomed jedina kompanija iz bivše Jugoslavije koja je nominovana i koja je dobila ovu prestižnu nagradu od nominovanih 9.500 kompanija iz celog sveta.


Kompanija Biomed je nedavno implementirala standarde HACCP i ISO 9001:2000 što predstavlja najznačajniji dokaz kvaliteta proizvoda i bezbednosti proizvoda

 


Recepti