Kompanija Biomed se bavi proizvodnjom i prodajom prirodnih preparata napravljenih od meda i odabranog lekovitog bilja sa ekološki najčistijih područja Srbije.

Biomedovi preparati su :

  • Biomed 4 Ultra – za smanjenje telesne mase
  • Biomed 6 Gain – za povećanje mišićne mase
  • Biomed 500 – protiv pušenja
  • Biomed protiv alkoholizma
  • X-Cleaner- za smanjenje zračenja mobilnih telefona

Kompanija Biomed se bavi i prodajom najkvalitetnijih vrsta meda. Najpoznatiji je delikatesni koktel med, Captain’s Mel-Mel, pakovan u triplex kesice, plastične čašice ili staklene teglice.

Biomedovi preparati proizvedeni po recepturi koja datira iz 1833. godine su jedinstveni, garantovano prirodni i vrhunskog kvalitata, pakovani u ekološku ambalažu prilagođenu kako domaćem, tako i inostranom tržištu.

Recepture je prikupio i u praksi potvrdio pradeda gospodina Novaka Pečka, generalnog direktora kompanije. Pradeda Marko živeo je u gradiću Rudo, na tromeđi Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Bio je uspešan travar i pčelar. Melemima, čajevima i medom lečio je od Instanbula, preko Atine, pa sve do Beča.

U nasleđenim rukopisima iz XIX veka su pored receptura, zabeležene i posete mnogih poznatih ličnosti tog vremena iz Evrope, carske Rusije, Austro-Ugarske. Pradeda Marko je koristio prirodne lekove, čajeve i meleme za otklanjanje zdravstvenih tegoba. Danas se uz primenu vrhunske tehnologije proizvode BIOMED-ovi prirodni preparati. Proizvodnja Biomedovih preparta odvija se u skladu sa zahtevima standarda HACCP - ISO 22000:2005 - ISO 9001:2008.

U sastavu svakog preparata je med kao osnovna komponenta i tačno određene tinkture lekovitog bilja. Njih klasifikuje i odabira tim farmakologa u kompaniji Biomed. Biomedovi preparati sadrže veliki broj vitamina, minerala, proteina, eteričnih ulja i biološki vrednih šećera.

U proizvodnji Biomedovih preparata učestvuju vrhunski tehnolozi, farmaceuti, naučni radnici i instituti. Biomed direktno sarađuje i sa Institutom za proučavanje lekovitog bilja “Dr. Josif Pančić” koji vrši selekciju lekovitog bilja.

Kvalitet Biomedovih preparata potvrđuju brojne nagrade. Na II internacionalnom simpozijumu 1993. godine, Biomed 4 proglašen je “kraljem struka” kao najbolji dijetetski preparat.
Godine 1994. na međunarodnom simpozijumu u Firenci, Kompanija Biomed izazvala je veliko interesovanje medicinskih stručnjaka iz celog sveta.

Još jedan dokaz izuzetnog kvaliteta i efikasnosti je i prisustvo Kompanije Biomed na Sajmu zdrave hrane u londonskoj Olimpiji, jula 1995. godine kao i na istoimenom sajmu u Kuvajtu 1996. godine, gde je dobila priznanja za visok stepen kvaliteta i potpuno prirodan sastav.

Sledeće vredno priznanje Kompaniji Biomed jeste retka deklaracija kvaliteta od engleske firme “Clarenton Limited” iz Londona. Kompanija Biomed je jedna od nekolicine u svetu koja je počastvovana ovim retkim priznanjem.

Zlatna medalja “Arch of Europe” je 25. marta 2002. god. u Frankfurtu dodeljena kompaniji Biomed za kvalitet proizvoda, uspešnost poslovanja i reklamu. Moramo naglasiti da je Kompanija Biomed jedina kompanija iz bivše Jugoslavije koja je nominovana i koja je dobila ovu prestižnu nagradu od nominovanih 9.500 kompanija iz celog sveta. Kompanijax` Biomed nedavno je implementirala standarde HACCP i ISO 9001:2000 što predstavlja još jedan dokaz kvaliteta. Svi Biomedovi preparati proizvedeni su u skladu sa zahtevima standarda HACCP i ISO 9001:2000. To je preventivni sistem koji osigurava bezbednost hrane tokom proizvodnje. Cilj je dobijanje proizvoda potpuno bezbednog po zdravlje potrošača.

Biomedovi preparati prisutni su i na tržištu Amerike, Australije, Švedske, Norveške, Grčke, Italije, Francuske, Nemačke, Japana, Saudijske Arabije, Kuvajta…


Lokacija

Biomed
Murmanska 1b
11000 Beograd, Srbija
P: + 381 11 3808 367


Recepti